În atenția operatorilor de transport rutier

Directoratul Asociației Internaționale a Transportatorilor Auto din Moldova, reiterează faptul că conducătorii auto (șoferii profesioniști) sunt o categorie de persoane de o importanță majoră în lanțul de aprovizionare cu mărfuri și permanent se află la volanul vehiculelor rutiere care efectuează transporturi de marfă în trafic internațional în vederea asigurării schimburilor de mărfuri și dezvoltării economice a Republicii Moldova. Astfel, acești conducători auto prin natura operațiunilor de transport rutier internațional sunt supuși permanent unor riscuri majore de infectare cu virusul SARS-coV-2, traversând țări cu situații epidemiologice grave.

Totodată, vă aducem la cunoștință că și la nivel internațional Uniunea Internațională a Transporturilor Rutiere (IRU) a lansat un proiect urgent de apel în vederea vaccinării prioritare a conducătorilor rutieri profesioniști. De asemenea, conform prevederilor Ordinului nr.93 din 05.02.2021 ”Cu privire la implementarea Planului național de imunizare anti COVID-19” al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, conducătorii rutieri au fost incluși în etapa III de vaccinare, care deja a și demarat.

Reieșind din cele menționate, solicităm respectuos operatorilor de transport rutier, de a include pentru imunizare cu vaccinul anti-COVID în mod prioritar, conducătorii auto profesioniști.

VIAȚA ARE PRIORITATE.

Admin

Admin