Germania a adăugat Moldova pe lista „regiunilor cu incidență mare”

Începând cu ora 00.00 duminică, 14 martie 2021, Republica Moldova este considerată o „zonă cu incidență ridicată” conform ordinului german CoronaEinreise.

Decizia corespunzătoare a fost publicată de RKI la 12 martie 2021 la 12:30 (zonele de risc RKI).

Sursa:https://www.rki.de

Obligația de înregistrare.

Persoanele care au rămas în zone cu incidență ridicată în afara Germaniei în ultimele 10 zile înainte de intrare trebuie să se înregistreze prin intermediul site-ului www.einreiseanmeldung.de.

Această cerință de înregistrare pentru șoferii de camioane nu face excepție. Cu toate acestea, există o excepție de la obligația de înregistrare (pentru toate persoanele, adică și pentru șoferii de camioane) dacă o zonă cu incidență ridicată a fost tranzitată fără oprire.

Obligația de testare.

Persoanele care au rămas într-o zonă cu incidență ridicată în ultimele 10 zile înainte de intrare trebuie să fie supuse unui test COVID-19 (test PCR sau test rapid conform criteriilor OMS) înainte de a intra în Germania și să îl prezinte autorităților competente, la cerere.

Șoferii de camioane sunt scutiți de această cerință pentru sejururi mai mici de 72 de ore. Pentru sejururi mai lungi de 72 de ore, șoferii trebuie să treacă un test COVID-19 înainte de a intra în Germania. Dacă există riscul depășirii perioadei de 72 de ore, șoferii sunt sfătuiți să facă un test înainte de a intra în țară.

Mai multă informație pe site-ul wiki.unece.org

Admin

Admin