Franța/Belgia: demonstrații ale fermierilor – blocaj rutier – actualizare

Franta:

Pentru a urmări acțiunile și impactul acestora asupra traficului rutier, vă sfătuim să consultați harta  Bison Fûté  privind traficul în timp real și să consultați  site-ul FNTR  .

Belgia:

FEBETRA actualizare a situației la link-il: https://febetra.be/fr/2024/02/belgique-manifestations-par-les-agriculteurs/

Mai jos găsiți sau versiunea tradusă automată a principalelor blocaje:

Bruxelles

În mai multe locuri din Bruxelles și împrejurimi, drumurile sunt închise sau fermierii au înființat baraje filtrante. Pe șoseaua de centură interioară a Bruxelles-ului, în Zellik, este deschisă o singură bandă. Pe E40 care vine din Gent sunt cozi de la Ternat.

Flandra de Est

Cele mai semnificative perturbări din Flandra de Est sunt în Gent și împrejurimile sale. Pe șoseaua de centură a orașului (R40), au fost instituite blocaje de la intersecția R40-Ijzerlaan-Kortrijksesesteenweg până la intersecția R40-Maartelaarslaan-Groot-Brittanniëlaan.

Fermierii pleacă din mai multe state și orașe din Flandra de Est către capitala provinciei. Întâlnirile vor avea loc la Lievegem, Lokeren și pe N70 în Lochristi, printre altele. De asemenea, sunt planificate puncte de întâlnire la intersecția dintre N9 și N42 în Wetteren, pe N60 în Oudenaarde și la parcarea carpool din Zevergem.

Pe E34 de lângă Zelzate-Oost, sensul giratoriu Cosmos de lângă Arcelor Mittal este și el complet închis.

Limburg

În această dimineață devreme, fermierii din Limburg au părăsit Ham, Zwartberg (Genk) și Hasselt în coloană spre frunza de trifoi din Lummen. E314 este închisă în direcția Leuven și Țările de Jos, iar E313 este închisă în direcția Hasselt și Anvers la ieșirea Industrie Zolder-Lummen.

În timpul nopții de joi spre vineri, fermierii vor bloca și trecerea frontierei către Olanda pe E314 în Maasmechelen, împreună cu colegii din Țările de Jos. În total, aproximativ 600 de tractoare – inclusiv 200 olandezi – vor dori să închidă punctul de trecere a frontierei. .

Brabantul Flamand

În apropiere de Halle, următoarele drumuri rămân închise: șoseaua de centură exterioară a Bruxelles-ului către Huizingen și Beersel și șoseaua de centură interioară către Ittre. E429 spre Bruxelles la intersecția cu Nijvelsesteenweg este, de asemenea, închisă.

Flandra de Vest

În Flandra de Vest, fermierii plănuiesc acțiuni majore la complexul de brete E403 din Roeselare, la AZ Delta, Westwing Park și REO Veiling. Acțiunea va dura 36 de ore.

Alți fermieri vor pleca în coloană din Veurne și Nieuwpoort de-a lungul E40 spre complexul de drumuri de alunecare Oostduinkerke. În prezent, drumul Oostduinkerke este închis în ambele sensuri.

Există, de asemenea, bariere de filtrare pe N31 de la Bruges la Zeebrugge și pe A11 între Bruges și Knokke la ieșirile Bruges-Zeehaven. Acțiunea de la Zeebrugge, care trebuia să se încheie ieri seară, a fost prelungită și va dura cel puțin până la ora 18, în această seară.

Anvers

Pe A12 spre Bergen-op-Zoom, există o barieră de filtru la ieșirile Zandvliet. De asemenea, fermierii blochează drumul de pe Scheldt la ecluzele Zandvliet și Berendrecht.

Hainaut

E19 este încă închis la Houdeng spre Bruxelles și la Nivelles spre Mons, ocolire prin A54 în ambele cazuri.
Pe N57, depoul Colruyt este blocat.
E19 este blocat la Haut Ittre.

Sursa: FEBETRA, FNTR

AITA

AITA