Deplasarea în grup a autocamioanelor pe drumurile publice va fi sancționată

Deplasarea neautorizată în grup pe drumurile publice va fi sancționată. Codul Contravențional a fost completat cu un nou articol în acest sens, care intră în vigoare la 9 decembrie. Potrivit prevederii, participarea șoferilor la deplasarea neautorizată în grup pe drumurile publice, cu excepţia coloanelor oficiale, care a condiţionat crearea impedimentelor în circulaţia rutieră, se va sancționa cu amendă de la 2.250 la 3.000 de lei cu aplicarea a 3 puncte de penalizare.

Articolul prevede și sancțiuni pentru participarea la desfăşurarea neautorizată pe drumurile publice a concursurilor, antrenamentelor, competiţiilor cu vehicule sau cu animale. Acțiunea va fi sancţionată cu amendă de la 3.000 la 4.500 de lei cu aplicarea a 5 puncte de penalizare persoanelor care dețin permis de conducere.

Încălcarea de către șoferi a prevederilor menționate mai sus, care vor genera riscul producerii unui accident, se va sancționa cu amendă de la 3.000 la 4.500 de lei, cu sau fără privarea de dreptul de a conduce vehicule pe un termen de la 6 luni la un an. Totodată, organizatorii deplasărilor în grup și organizatorii competițiilor cu vehicule cu animale vor fi sancționați cu amendă de la 3.750 la 4.500 de lei, cu privarea de dreptul de a conduce vehicule pe un termen de până la un an a persoanelor care dețin permis de conducere.

Admin

Admin