Cartea Albă 2019 – ghidul îmbunătățirii mediului de afaceri

La 2 octombrie 2019 la Chișinău, a fost lansată Cartea Albă 2019, elaborată de către experții companiilor membre a Asociației Investitorilor Străini (FIA). La acest forum, Asociația AITA a fost prezentată de administratorul asociației dl Ghenadie ȚAULEAN.

Prezentă la eveniment, prim-ministrul Maia SANDU a menționat că „suntem la cea de-a șasea ediție a Cărții Albe, ceea ce reflectă angajamentul investitorilor străini de a ne oferi niște semnale care să ajusteze reformele, eforturile pe care le facem noi pentru ca să îmbunătățim mediul de afaceri, climatul investițional și în final să reușim să îmbunătățim standardele de viață ale cetățenilor”.   Premierul s-a referit la o serie de constrângeri pentru afaceri, inclusiv cele ce țin de relațiile de muncă și flexibilitatea pieței muncii, productivitate și competitivitate.

Cartea Albă 2019 este formată din nouă capitole: sistemul justiției, legislația fiscală, relații de muncă, concurență, managementul deșeurilor, digitalizarea economiei, medicină și farmaceutică, subiecte funciare, industria telecom. „În această ediție, am inclus patru capitole noi, pe care le-aș numi „provocările actualității” în domeniile justiției, ecologiei, telecomunicațiilor și economiei digitale”, a declarat Alexander KOSS, președintele FIA.

Asociația Investitorilor Străini este o asociație non-profit și neafiliată politic, fondată în septembrie 2003 și întrunește membri din 12 țări. Volumul total de investiții se estimează la 1 miliard 150 milioane de euro.

Admin

Admin