Parteneri
Proiecte

 

 

 

 

Calendar de Evenimente

Rezoluţia de la Odessa solicită guvernelor să meargă pe varianta digitală a transporturilor

Delegații la cea de-a 18-a Conferință Internațională pentru Transportul Rutier din Odessa au adoptat în unanimitate o rezoluție prin care cheamă guvernele din regiune să adere la e-CMR și să înceapă utilizarea capabilităților digitale ale TIR.

Rezoluția subliniază schimbările din sectoarele transporturilor și logisticii și pune accentul pe digitalizare, care este esențială pentru țările dornice de a-și dezvolta piețele și de a exploata noi coridoare de transport intermodal.

Acceptată de liderii industriei care s-au adunat săptămâna trecută la Odessa, accentul se pune pe instrumentele digitale deja disponibile pentru a îmbunătăți operațiunile de transport și a eficientiza comerțul internațional.

La deschiderea conferinței, Secretarul General al IRU, Umberto de Pretto, a declarat:

"Rezoluția de la Odessa este un indicator semnificativ pe harta viitorului pentru transport. Această regiune a fost întotdeauna în fruntea inovării și în special, salutăm entuziasmul Ucrainei de a participa la viitoarea operațiune de transport digitală de-a lungul unui coridor intermodal, care va conduce la progrese suplimentare".

Conferința reprezintă o platformă din ce în ce mai puternică de a transmite mesaje la nivel înalt privind mobilitatea durabilă și de a forța calea de urmat pentru transportul rutier. Programul a vizat aspecte-cheie, inclusiv legăturile de transport intermodale între Europa și Asia, armonizarea politicilor de transport, digitalizarea operațiunilor de transport pentru tranzitul transfrontalier și investițiile în formarea profesională.

Organizat în comun de IRU și Asociația transportatorilor rutieri internaționali din Ucraina (AsMAP UA), evenimentul a găzduit peste 330 de lideri din industrie și factori de decizie din 13 țări.

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează