Parteneri
Proiecte

 

 

 

 

Calendar de Evenimente

Transport rutier internațional - probleme, modul lor de soluționare și perspective de dezvoltare

Astăzi, 06.09.2017, delegația Asociației Internaționale a Transportatorilor Auto din Moldova «AITA», în frunte cu domnul Bernavschi Grigore, a participat la cea de-a XVIII-a Conferință Internațională a Uniunii Internaționale a Transporturilor Rutiere (IRU) și Asociației AsMAP Ucraina, intitulată „Transport rutier internațional - probleme, modul lor de soluționare și perspective de dezvoltare ", care are loc în orașul Odesa, Ucraina.

La deschiderea oficială a conferinței a vorbit domnul Leonid Kostyuchenko - Președintele AsMAP Ucraina.

La conferință participă Secretarul General IRU Umberto De Pretto, Vicepreședintele Administrației Regionale de Stat din Odesa Svetlana Shatalov, Deputat al Poporului Oksana Prodan, Viceministrul Infrastructurii Ucrainei Viktor Dovgan, Secretar General al Organizaţiei pentru democrație și dezvoltare economică GUAM Altay Efendiyev, Organizația de Cooperare Economică la Marea Neagră OCEMN Evgheniy Koziy și mulți alții.

La conferință este planificată examinarea principalelor aspecte care joacă un rol-cheie în dezvoltarea industriei internaționale de transport rutier. În special, provocările și perspectivele dezvoltării legăturilor euro-asiatice de transport rutier, circulația electronică a documentelor în legătură cu sistemul de extindere și soluțiile de securitate în logistică.

La conferință va avea loc ceremonia tradițională de menţionare a câștigătorilor concursului "Cel mai bun transportator internațional al Eurasiei-2017".

Conferința este compusă din patru sesiuni. Prima sesiune se va referi la legăturile intermodale de transport între Europa și Asia. Viceministru al dezvoltării economice și comerțului Natalia Mykolskiy va vorbi despre strategia de aprofundare a cooperării economice și comerciale cu țările din Asia Centrală și de potențialul de a atrage noi piețe de desfacere. Viceministrul Infrastructurii Ucrainei, Viktor Dovgan, va relata despre rolul Ucrainei în dezvoltarea legăturilor de transport euro-asiatice.

În a doua sesiune plenară a forumului, reprezentantul Forumului Internațional de Transport Elene Shatberashvili și Prim-vicepreședinte al SRL „Uniunea de Transport din Ucraina“ vor discuta despre armonizarea politicilor de transport și a pieţii de servicii auto, în general.

Pentru asociații și organisme competente, va fi organizată o masă rotundă cu privire la problemele actuale ale operațiunilor de transport rutier în cadrul procedurii TIR între Europa și Asia.

În paralel, pentru transportatori va fi organizat de către firma de avocatura „URVEST“ atelierul cu privire la efectuarea transportului rutier internațional pe teritoriul Uniunii Economice Eurasiatice.

A treia sesiune se va axa pe problemele și perspectivele tranziției spre gestionarea electronică a documentelor în transportul internațional. Această tehnologie de manipulare a încărcăturii și computerizarea procedurii TIR va fi prezentată de invitații din partea IRU. 

Nu va rămâne fără atenție şi problema formării profesionale. Acest subiect va fi discutat în cadrul celei de-a patra sesiuni finale a conferinței. Despre inițiativa de formare a conducătorilor auto și a specialiștilor în domeniul transportului internațional va relata reprezentantul Centrului de instruire și consultanţă a Asociației AsMAP Ucraina Larisa Dobruha.

Rezultatele conferinței vor fi rezumate de Secretarul General al IRU Umberto de Pretto, conform rezultatelor activității forumului va fi adoptată Declarația.

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează