Ministerele de transporturi din Turcia, Republica Moldova și Ucraina și-au unificat forțele în vederea digitalizării transporturilor rutiere.

Una dintre prioritățile BSEC-URTA este dezvoltarea ulterioară a autorizațiilor BSEC, care între timp epoca tehnologiei dictează necesitatea digitalizării acestora.

Astfel, prima ședință tehnică privind proiectul-pilot de digitalizare a autorizațiilor BSEC a avut loc în or.Ankara (Turcia) în perioada 10-11.03.2020 la care au participat delegațiile Republicii Turcia, Republicii Moldova și Ucrainei, care au declarat pregătirea și voința puternică privind dezvoltarea autorizațiilor electronice.

În cadrul ședinței, care a devenit primul pas în digitalizarea autorizațiilor BSEC, delegațiile sau informat reciproc despre sistemele lor interne la eliberarea autorizațiilor în transportul rutier și au făcut schimb de informații și opinii privind perspectiva sistemului de autorizații sub egida BSEC.

După discuțiile fluctuoase, delegațiile au desemnat punctele de reper și și-au exprimat acceptul pentru începerea elaborării și punerii în aplicare a proiectului-pilot e-autorizație sub supravegherea BSEC PERMIS.

De asemenea, delegațiile au convenit asupra petrecerii celei de a doua ședință tehnică care va avea loc în Republica Moldova anul curent.

La finalul ședinței a fost semnat un proces verbal privind elaborarea unei viitoare foi de parcurs, care a fost semnat de către reprezentanții Turciei, Republicii Moldova, Ucrainei, BSEC PERMIS, BSEC-URTA, IRU și TOBB.

Admin

Admin